Пухові спальники Deuter - новинки 2018 року

На сьогоднішній день технології вийшли на дуже високий рівень, і тому існує величезна кількість синтетичних утеплювачів, які гарантують тепло навіть у люті морози. Як би там не було, але жоден з штучних аналогів не може зрівнятися з натуральним наповнювачем - пухом, завдяки якому турист отримує максимальну компактність вироби і оптимальне співвідношення тепло до ваги. А це надважливо в світі туризму. Саме тому компанія Deuter недавно випустила нову лінійку пухових спальників Astro і Astro Рго, які вийшли на заміну попередньої серії Neosphere. Давайте розглянемо їх ближче.

Спальники Deuter виробляються при повному дотриманні стандартів Bluesign®, що гарантує повну прозорість процесів виробництва і поставок сировини, захист навколишнього середовища, а також зобов'язують компанію нести відповідальність перед кінцевим споживачем.

Купити спальний мішок Deuter

Що найважливіше в пуховому спальнику? Правильно - пух. Для серії Astro Deuter використовує пух з Fill power 600+, для Astro Pro - 650+. Deuter чи не завищують показників Fill Power, тому для деяких вони можуть здатися відносно низьким, але по факту пух тут краще, ніж у багатьох виробників з Fill Power 750 +

Спальний мішок Deuter магазин Adventure Спальний мішок Deuter магазин Adventure Спальний мішок Deuter магазин Adventure

Також компанія дотримується стандартів Responsible Down Standard (RDS), і це значить, що є контроль, який стежить, щоб пух Не бере від живих птахів, що тварин не перегодовують і не займаються іншими неприпустимими маніпуляціями щодо птиці. Інспектори RDS особисто відвідують виробництво, перевіряють документацію, опитують працівників підприємств, щоб виявити будь-які порушення стандартів - все дуже серйозно. Про дотримання вимог можна дізнатися по бирці RDS, яка є на спальниках.

Спальники Astro і Astro Рго діляться на звичайні R або Regular для туристів зростанням до 185 см і подовжені, про що повідомляє маркування L або Long, які розраховані на користувачів ростом до 200 см.

Спальний мішок Deuter магазин Adventure

Моделі Astro Рго мають ще жіночу версію, яка традиційно позначена індексом SL або Slim Line і може комфортно розмістити в себе дівчину ростом до 175 см. Також жіноча версія має велику щільність утеплювача, щоб забезпечити більш високий ступінь теплоізоляції, тому що дівчата, як правило, мерзнуть сильніше.

Пухові спальники Дойтер - нові особливості

Головна нова особливість - це стрейчева розтягується конструкція Thermo Stretch спальних мішків. Простір усередині спальника розтягується на 25%, що гарантує вам комфорт, як би ви не крутилися вночі уві сні. Внутрішня сторона спальника облягає тіло завдяки розтягується еластичним швах. Пух, що знаходиться між просторим зовнішнім шаром і акуратно облягає внутрішнім, швидко нагріває простір. Ви можете змінювати положення тіла в спальнику до 100 разів за ніч. У вузькому спальному мішку це призведе до того, що ви будете постійно прокидатися і в кінцевому підсумку просто не виспіться. Еластичні шви дадуть вам велику свободу рухів під час сну і відповідно більший комфорт. Важливо, що еластичний спальний мішок досить щільно охоплює ваше тіло, таким чином, що не утворюються небажані холодні повітряні кишені, на зігрівання яких прийдеться витрачати додаткову енергію.

Спальний мішок Deuter магазин Adventure
  • все пухові спальники відтепер йдуть з блискавкою в лівого боку
  • всі моделі внизу в ногах мають так званий footbox, спеціальної форми профіль спальника, який забезпечує вашим ногам необхідний простір в якому вашим ступень затишно і зовсім не тісно
  • утеплений комір, який затягується, що дуже важливо для максимальної теплоізоляції
  • анатомічної форми капюшон з дуже м'якою підкладкою в якому пух розташований таким чином, щоб він нікуди не зміщувався
  • капюшони моделей Astro Pro мають більше камер для підтримки пуху в розпушеному вигляді, що забезпечує додаткову теплоізоляцію в області голови, а як всім відомо 70% тепла під час сну може виходити саме через голову
  • також моделі Astro Pro мають так звані Dryzone (сухі зони) в області ніг і голови, так як саме ці частини найбільше страждають від намокання і вони є критичними для збереженняя тепла. Захист від вологи забезпечується водовідштовхувальним покриттям. Матеріал для серії Astro Pro тонше, але в обох випадках - це поліамід з посиленням Rip Stop. А ще тут використовується приємна на дотик підкладка. Ну а про різницю в наповнювачі ми вже згадували.
Пуховий спальник Deuter магазин Adventure

Температурні характеристики

Важливий момент! Щодо співвідношення температури до ваги спального мішка. Всі спальники Deuter мають міжнародну сертифікацію DIN EN 13537 ISO 23537 визначають температурний режим. А ще наповнювач розташований в спальнику рівномірно: що зверху, що знизу і з боків. Деякі виробники спеціально кладуть в нижню частину спальника менше пуху, тому що датчики на тестовому манекені, якими змиритися результат, знаходяться зверху. Таким чином створюється ілюзія про те, що спальник виходить легше і розрахований на температури трохи нижче, ніж у конкурентів. Але тут не враховується, що людина під час сну перевертається, і таким чином і сама нижня менш утеплена частина мішка виявляється вгорі. Deuter поважає своїх клієнтів і не займається подібними хитрощі. Ви можете бути впевненими, що вам буде тепло, хоч як мене крутилися вночі! За температурними показниками можна підібрати варіант для будь-ліб умов - від весняних до зимових на суворі морози до -20 ° С.

Пуховий спальний мішок Deuter магазин Adventure

Надійність пухових спальників Deuter

Спальний мішок Deuter магазин Adventure

Всі спальники Astro і Astro Рго поставляються в комплекті з компресійними для походів і просторими сітчастими мішками для зберігання. Зберігати спальник необхідно саме в сітчастому мішку, щоб наповнювач не був спресованості, адже так він буде довше зберігати свою пухнастість і буде належним чином провітрюватися. Ще однією особливістю пухових спальників Дойтер є їх довговічність. І справа тут навіть не в наповнювачі або високонадійних японських блискавках YKK, а в міцності верхньої тканини, адже пух апріорі є дуже живучим наповнювачем, а ось зовнішня тканина пошкоджується першої. Так ось багато користувачів відзначають для себе, що пухові спальники від Deuter живуть дуже довго. Є відгуки українського альпініста, володаря золотого льодоруба по первопроходство непальського семитисячника Талунг, Микити Балабанова використовує пухові спальники дуже часто і тестувавших їх уже чимало: Навіть в умовах експедицій спальники Deuter живуть дуже довго, а навантаження там, повірте, насправді серйозні. І коли інші вже не справляються, Deuter продовжує робити те, що вміє дуже добре - зігрівати і робити сон міцним і здоровим.