Туристичні пальники

Пальник – можливість приготувати їжу в будь-яких умовах

В тривалих туристичних подорожах не обійтися без приготування їжі. Відсутність кухонних плит – не перешкода, так як туристи відмінно пристосувалися готувати смачну їжу на вогнищі або застосовуючи газовий пальник. Остання ще кілька десятиліть тому користувалася великим попитом серед любителів похідних умов через змісту: пропан і бутан при перепадах температур не забезпечували роботу приладу. Додавши ізобутан, виробники забезпечили стабільність пальників, тим самим зробили їх найбільш затребуваним супутником будь-якого мандрівника з масою переваг:

  • можливість приготувати їжу при будь-яких температурах і вологості повітря;
  • низький витрата газу;
  • невеликі габарити, мала вага;
  • не виділяють неприємний запах і виключають копчення посуду.

Як вибрати пальник для походу?

Збираючись у похід, туристи віддають перевагу найважливішим атрибутами, серед яких повинна бути пальник. Але щоб пристрій не займало багато місця, при цьому досить добре виконував необхідні функції, слід правильно його вибирати.

При виборі газових пальників слід враховувати багато факторів:

  • кількість відпочиваючих - на більшу компанії необхідна містка посуд, відповідно, газовий механізм краще вибирати міцніше, ширше і стійкіше;
  • меню - варіння вимагає пристроїв з широким соплом для рівномірного нагріву, гасіння – чутливої регулювання полум'я;
  • погодні умови - особливо стосується холодного часу року, так як необхідно попередньо підігріти паливо, великим плюсом буде вбудована вітрозахист;
  • вага - сучасні механізми мають титанові і алюмінієві сплави, забезпечуючи пристрою легкість, додатково до маси слід додати балон, який необхідно брати з запасом, особливо в екстремальних умовах з мінусовою температурою.

Як приготувати їжу в похідних умовах?

Вирушаючи в туристичні походи, слід запастися продуктами і обдумати способи приготування їжі. Якщо відпочивати належить лесопосадочной зоні і передбачається ясна погода, то можна спорудити мангал і задовольнятися їжею на багатті. Інша справа - коли важко передбачити погодні умови (дощ, сніг), але це не привід залишатися вдома або ходити голодним. Виробники товарів для туризму пропонують любителям подібного дозвілля придбати газовий пальник, яка забезпечить подачу вогню і допоможе приготувати найсмачнішу їжу в будь-яких польових умовах.

Види туристичних пальників

Вибираючи газовий пальник, слід враховувати тривалість подорожей, погодні умови, кількість туристів. Звичайно, важливо вибирати більш легкі пристрої, щоб не було важко під час подолання великих територій (вагою виробники приділяють велике значення, враховуючи переваги туристів). Крім цього, пальники відрізняються за типом конструкції:

  • наболонные – мають невеликі габарити і вага до 90 грамів, прості в експлуатації, відрізняються прийнятною ціною. Недоліки – важко готувати їжу на велику компанію, а також страви, що вимагають великих витрат часу (більше розраховані на кип'ятіння). Підходять для не дуже тривалих походів з малою кількістю людей;
  • газові зі шлангом – дозволяють готувати їжу в несприятливих погодних умовах з мінімальними витратами палива, відмінно витримують габаритну посуд. Мінуси – велика вага, можливість пошкодження шланга і відносно висока вартість у порівнянні з першим варіантом. Відмінне рішення для туристичного відпочинку великих компаній;
  • інтегровані системи – об'єднане будова казанка і пальники, що забезпечує відмінне енергозбереження, мають компактну будову, що дуже зручно при транспортуванні. Мінуси – відносно велика вага, висока ціна, не призначені для тривалого приготування. Це прекрасна знахідка для невеликих груп туристів в складних умовах, включаючи альпінізм.

Головні переваги газових пальників

Туристичні походи – подолання великих відстаней, відкриття нових місць, пісні біля багаття і, звичайно ж, смачна їжа. Похідне меню істотно відрізняється від домашнього, але щоб приготувати смачно, необхідно мати підручні засоби. Сучасний ринок пропонує любителям відпочинку на природі придбати надійне пристрій для приготування їжі в будь-яких похідних умовах. Відпочинок буде завжди ситним, завдяки безлічі переваг газового пальника:

  • велика різноманітність моделей (для жарких, міжсезонних, екстремальних умов, на будь-яке число туристів, для приготування страв різної складності);
  • зручна конструкція;
  • невелика вага;
  • мінімальний витрата палива;
  • екологічність.

Принцип роботи газового пальника

До всіх перерахованих вище переваг газового пристрою можна додати просту експлуатацію, яку легко може освоїти навіть самий недосвідчений турист. Принцип роботи пальника можна розділити на етапи:

  • підготовчий процес полягає в налагодженні перед змішуванням повітря і палива;
  • другий етап – змішування повітря та пального, в результаті чого утворюється горюча суміш;
  • результат – горіння, яке полягає в окисленні елементів пального під дією кисню, спалах відбувається, завдяки сопла у кінці трубки.

Паливо в пристроях не виділяє несприятливих для здоров'я речовин, тому їжа, приготована на пальниках, завжди корисна, смачна. Крім цього, склад не коптить посуд, відповідно, не псує її зовнішній вигляд. Сучасні механізми містять додаткові функції, які автоматизують процес і забезпечують повну безпеку при поломках (пристрій сам відключається при несправності).

Туристичні пальника за кращою ціною від Adventure

Зробити похідний відпочинок комфортним і незабутнім легко, якщо відвідати сайт adventurer.com.ua. Тут міститься величезна різноманітність туристичних товарів, включаючи газові пальники. Все спорядження має сертифікати якості, безпечно і зручно в експлуатації, а ціни - більш ніж доступні не тільки для професійних туристів, але і для тих, хто любить час від часу проводити час на природі. На сайті інтернет-магазину Adventure є великий вибір газових пальників для туристичних походів, які стануть справжнім помічником в будь-яких туристичних походах. При виникаючих питаннях, можна зв'язатися з менеджерами магазину і отримати більш детальну інформацію.. Також в похідний набір можна додати балон, сухий спирт та інші необхідні товари - все це ви теж можете придбати у нас. Замовлення приймаються в режимі онлайн і по телефону. Доставка товару відбувається в найкоротші терміни відомими транспортними службами України.